nazilli logo
radyox nazilli sanal tur nazilli kamera Facebook twitter friendfeed digg
Nazilli'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı
Nazilli'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı
Matematik Olipiyadında Nazilli'nin Şampiyonu Belirlendi
Matematik Olipiyadında Nazilli'nin Şampiyonu Belirlendi
Nazilli Türk Ocağı'nda Kutlu Doğum Sohbeti
Nazilli Türk Ocağı'nda Kutlu Doğum Sohbeti
Başkan Alıcık'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı
Başkan Alıcık'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı
İbiş: 'Konsantrasyon Eksikliği Yaşadık'
İbiş: 'Konsantrasyon Eksikliği Yaşadık'
Nazilli Fenerspor, Şampiyonluğunu İlan Etti
Nazilli Fenerspor, Şampiyonluğunu İlan Etti
Nazilli Polisi, Mahalle Muhtarlarını Tebrik Etti
Nazilli Polisi, Mahalle Muhtarlarını Tebrik Etti
Nazilli'de Fatih İlk Ve Ortaokulu Yararına Pilav Günü
Nazilli'de Fatih İlk Ve Ortaokulu Yararına Pilav Günü
Nazilli'de Akılalmaz Oyun
Nazilli'de Akılalmaz Oyun
Nazilli Polisinden Sürücülere Broşürlü Uyarı
Nazilli Polisinden Sürücülere Broşürlü Uyarı
Nazilli'de Bayanlar Doğum Haftası İçin Bir Araya Geldi
Nazilli'de Bayanlar Doğum Haftası İçin Bir Araya Geldi
Nazilli Ticaret Odası Yönetimi, Başkan Alıcık'ı Ziyaret Etti
Nazilli Ticaret Odası Yönetimi, Başkan Alıcık'ı Ziyaret Etti
Nazilli'de Türk Sanat Müziği Gecesi
Nazilli'de Türk Sanat Müziği Gecesi
Mamuşalı Öğretmenler Nazilli'yi Sevdi
Mamuşalı Öğretmenler Nazilli'yi Sevdi
Kuru İncirde Hidrojen Peroksit Kullanımı Sonlanıyor

Kuru İncirde Hidrojen Peroksit Kullanımı Sonlanıyor

Aydın Ticaret Borsası Aydın Laboratuarı Genel Müdürü Ülkü Ülken, çilek ve kuru incir başta olmak üzere tüm yaş ve kuru meyve yiyeceklerde kalıntı analizlerinin Aydın’da yapılabileceğini belirtti.

19 Eylül 2011 Pazartesi Nazilli.com.tr
Aydın Ticaret Borsası laboratuarının her yıl bünyesine eklediği yeni bir birim ve analiz parametreleri ile pazar payını hızlı bir şekilde arttırmakta olduğuna işaret eden Ülkü Ülken, “Bilimsel ve bürokratik gelişmeleri yakından takip eden laboratuarımız müşterisini zor durumda bırakmamak adına en baştan önlemini almaktadır. Uzun zamandır incir sektöründe çokça tartışılan ancak dünyada analiz metodu olmadığı için analiz edilemeyen hidrojen peroksit sorunu için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Ulusal Referans Laboratuarınca bir metod geliştirilmiştir. Metodun geliştirilmesiyle birlikte ihracat analizinde zorunlu analiz kapsamına alınacağı bilgisine ulaşan laboratuarımız aynı hafta içerisinde Ankara’da bu analizin eğitimini almış ve uzman personeliyle kendi laboratuar ortamında çalışmalarını tamamlayarak Tarım Bakanlığı’ndan yetkisini almıştır” dedi.

ÖNCELİK KURU İNCİRİN

İncir ihracat sezonu ile birlikte yürürlüğe girecek olan incirde hidrojen peroksit analizinin Aydın’da yapılabileceğini açıklayan Ülken, “Bu süreçte ihracatçılarımızın iş yoğunluğu ve gecikme nedeniyle mağdur olmaması için laboratuarımıza gerekli cihaz ve personel takviyesi derhal yapılarak sezona hazır hale gelinmiştir. Ayrıca yaklaşık bir yıldır hazırlığını yaptığımız pestisit analiz birimimiz de tüm çalışmalarını tamamlamış ve gerekli yetkileri almıştır. Artık bundan sonrasında çilek ve kuru incir başta olmak üzere tüm yaş ve kuru meyve sebzenin pestisit(kalıntı) analizleri Aydın’da laboratuarımızca yapılacaktır” diye konuştu.

8 BİRİME ULAŞTI

Aydın Ticaret Borsası Aydın Laboratuarı’nın pestisit birimi ile birlikte birim sayısını 8’e yükselttiğine değinen Ülken, şunları söyledi: “Laboratuarımızda tek eksiğimiz GDO Birimidir. Aydın’da GDO analizini gerektirecek herhangi bir ithalat olmadığı için GDO laboratuarı kurmak uzun vadede hedeflerimiz arasında yer almaktadır.İlimiz için de çok değerli olan milli ürünümüz kuru incirin ihracat sezonunda tüm sektöre hayırlı kazançlar diliyor ve bu dönem kuru incir ihracatında aflatoksinin yanı sıra hidrojen peroksit analizinin de yapılacağını önemle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Şu ana kadar kullanımı kesinlikle yasak olan ancak analiz edilemediği için bazı firmalarımızca kullanılan hidrojen peroksit artık kesin olarak tespit edilebilmektedir”

Habere ait diğer fotoğraflar »
Bu haber hakkındaki düşünceleriniz ?
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
IP: 54.205.173.252
Güvenlik Kodu:
Aydın